Ionela CuciureanuSenior Associate

Ionela Cuciureanu_CCP1214

Ionela este Senior Associate în cadrul Radu și Asociații SPRL și membru al Baroului București.

Activitate anterioară

Ionela a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti și cursurile de master în Drept Privat din cadrul aceleiași universități. De asemenea, a absolvit  Université Paris I Panthéon Sorbonne după finalizarea studiilor în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene.

În prezent este doctorand în drept roman (cu o teză pe tema contractului de vânzare), în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și este asistent universitar în cadrul Universității București și Universității Nicolae Titulescu.

Ionela este membră a RFDI – Réseau Francophone du Droit International și  PTMG – Pharmaceuticals Trademark Group.

Înainte de a se alătura Radu și Asociații SPRL a colaborat cu câteva societăți de avocatură de prestigiu din București.

Abilități și experiență profesională

Ionela se specializează în domeniul protecției datelor cu caracter personal și al proprietății intelectuale, fiind totodată familiarizată și cu domenii precum dreptul comercial și cel societar.

Ionela este implicată în proiecte privind protecția datelor, oferind asistență clienților în privința conformității cu cerințele RGPD.

Experiența ei include de asemenea gestionarea mărcilor, desenelor și drepturilor de autor, proceduri de due dilligence în materia dreptului proprietății intelectuale și industriale și cesiuni de drepturi de proprietate intelectuală și industrială, dar și reprezentarea clienților în instanță și în fața oficiilor de proprietate intelectuală/industrială în dispute referitoare la mărci, desene și brevete.

Ea a oferit asistență clienților activi în sectoare precum IT&C, securitate și apărare, distribuție și retail, FMCG, farmaceutice și transporturi, cu precădere în probleme privind dreptul proprietății intelectuale/industriale și protecția datelor, dar și în activitatea lor curentă.

Ionela vorbește fluent limbile română, engleză și franceză și la nivel conversațional limba italiană.

Ionela Cuciureanu
Senior Associate
How can we help?

Contact us by using the contact detail on our website or fill in the online application and we will get back to you!