Radu DiaconuPartener Asociat

radu diaconu_bust_pp

Începând cu data de 1 iulie 2017, Radu a fost promovat Partener Asociat în cadrul Radu și Asociații SPRL, poziție echivalentă celei de partener local. Calitățile sale personale precum și cunoștințele tehnice solide l-au recomandat pe Radu ca lider incontestabil pentru practica noastră de consultanță.

Activitate anterioară

Radu este membru al Baroului București. Experiența sa acoperă atât aria fuziunilor și achizițiilor (M&A), cât și pe cea a operațiunilor de finanțare. Și-a început cariera în birourile locale ale societăților britanice Linklaters și Allen&Overy, devenind membru al echipei Radu și Asociatii SPRL în 2013.

Radu este licențiat atât în drept, la Universitatea din București, cât și în economie, la Academia de Studii Economice din București (Finanțe).

A obținut titlul de doctor în drept cu o teză privind reglementarea instituțiilor financiare nebancare și publică în mod regulat în atât în publicații de dreptul afacerilor cât și în publicații juridice.

Abilități și experiență profesională

Radu se implică în principal în tranzacții de drept societar (atât fuziuni și achiziții, cât și consultanță juridică specifică) precum și în operațiuni de finanțare (inclusiv instrumente derivative și produse de trezorerie). Are experiență în oferirea de consultanță investitorilor strategici, băncilor și fondurilor de investiții cu privire la diferite tipuri de tranzacții de pe piața românească.

A oferit consultanță cu privire la achiziții și vânzări de societăți românești, fuziuni transfrontaliere, investigații din domeniul dreptului concurenței, precum și în legătură cu finanțări, restructurări și insolvență în domenii variate (energie, industrie farmaceutică, servicii financiare, imobiliare, autoturisme și FMCG).

O selecție a celor mai recente proiecte în care Radu a fost implicat cuprinde:

  • Oferirea de asistență unei instituții financiare internaționale în legătură cu propusa achiziție a Bancpost România și a Banca Veneto România (analiză de tip “due diligence”, documentarea tranzacției);
  • Oferirea de asistență către PPG în legătură cu achiziția Deutek, unul dintre cei mai mari producători din România de lacuri și vopsele (analiză de tip “due diligence”, documentarea tranzacției, obținerea aprobărilor necesare de la Consiliul Concurenței);
  • Oferirea de asistență EDP Renewables în legătură cu procesul de fuziune al entităților românești producătoare de energie;
  • Oferirea de asistență unor investitori olandezi și belgieni în legătură cu o tranzacție de tip “leveraged buyout (LBO)” ce a vizat un important producător de ambalaje.

Radu vorbește limba română și limba engleză.

Radu Diaconu
Partener Asociat
Cum te putem ajuta?

Contactează-ne folosind datele de contact de pe site sau completează formularul online și te vom contacta noi!